Bedbodem Advies

Je bent op zoek naar een bedbodem? Dan ben je bij ons aan het juiste adres!

Welke bedbodems zijn er?

Een goede bedbodem is essentieël voor een goede nachtrust. Een bedbodem zorgt voor een goede ondersteuning van het matras. Wanneer de bodem niet meer voldoet, zul je deze moeten vervangen zodat je weer optimaal van je matras kunt genieten.

Er zijn verschillende soorten bedbodems zoals:

Vlavro bodem
Dit wordt ook wel een gaatjes bodem genoemd. Het is eigenlijk gewoon een boardplaat met ventilatiegaatjes. Deze bodem geeft geen comfort en wordt nauwelijks meer verkocht.
Spiraalbodem
Deze bodem is een vlechtwerk van ‘ijzerdraden’ die allemaal onderling met elkaar verbonden zijn.
Lattenbodem
Deze meest verkochte losse bedbodem bestaat uit verende latten in of op een houten frame. Het aantal latten bepaalt het comfort van het bed. De lattenbodems hebben vaak een instelbare stevigheid. 
Schotelbodem
Een schotelbodem bestaat uit een houten frame met daarop losse kunststof schotels. De schotels kunnen afzonderlijk kantelen en ventileren goed. Deze bodems zijn geschikt voor volschuim matrassen en niet voor pocketveer matrassen.
Boxspring
Een goede kwaliteit boxspring geeft over de volledige breedte veerkracht en ventilatie. Hierdoor wordt het matras overal en gelijkmatig ondersteund.

Verstelbare bedbodems.

Naast de ruime keus in vlakke bedbodems kun je natuurlijk ook kiezen voor een verstelbare bodem.

Met een handverstelbare bedbodem kun je zelf het hoofd- en/of voeteinde verstellen. Ideaal om comfortabel te lezen, te ontbijten of tv te kijken in bed. Nadeel van een handverstelbare bodem is dat je deze alleen in vooraf ingestelde standen kunt gebruiken en je de bedbodem niet kunt verstellen vanuit de ligpositie.

De elektrisch verstelbare bodem is de meest luxe bedbodem. Bij deze traploos verstelbare bodem hoef je zelf niets meer te doen, behalve op het knopje drukken. Doordat het hoofd- en voeteneinde onafhankelijk van elkaar te verstellen zijn en de bedbodems een neksteun en knieknik hebben, ervaar je een perfecte ondersteuning.

Welke bedbodem past het best bij jou?

Laat je door ons geheel vrijblijvend adviseren in onze beddenwinkel op de woonboulevard in Uden.

Waar op letten bij de aanschaf van een bedbodem?

Er zijn verschillende soorten bedbodems. De grootste verschillen tussen bedbodems zitten in de ondersteuning die ze bieden, de mate van ventilatie en de demping.

Bedbodems ondersteunen het matras. Welk type bedbodem je kiest, is daarom afhankelijk van het matras en de mate van ondersteuning die nodig is voor het matras.

Het is belangrijk dat je bedbodem goed ventileert. Een bedbodem moet het matras voor minstens de helft vrijlaten zodat het matras kan “ademen”.

Het aantal zones van een bedbodem is bepalend voor de ondersteuning bij verschillende lighoudingen en posturen.

Beddenwinkel De Dieze adviseert een zelfdragend potenset voor extra stevigheid en om piepen en kraken van je ombouw te voorkomen.

Kom naar de showroom voor het juiste advies voor jouw bedbodem.