Topper Advies

Je bent op zoek naar een topper? Dan ben je bij ons aan het juiste adres!

Wat is een Topper?

Een topper is een dun matras dat je bovenop je gewone matras legt en wordt daarom ook wel een topmatras, matrastopper of oplegmatras genoemd.

Met een topper kun je eenvoudig extra comfort toevoegen aan je nieuwe of huidige matrassen én verleng je de levensduur van de matrassen. Tevens is een topper uitermate geschikt om de hinderlijke naad tussen twee matrassen weg te werken.

Een topper houdt het onderliggende matras schoner. Meestal is de tijk van de topper afritsbaar waardoor je deze gemakkelijk regelmatig kunt wassen.

Een topper is veel lichter en makkelijker hanteerbaar waardoor het eenvoudiger wordt om je bed op te maken.

Welke toppers zijn er?

Wij hebben een groot assortiment in koudschuim, traagschuim, gel en latex toppers. Iedere soort topper heeft zijn eigen unieke eigenschappen voor ondersteuning, ventilatie en levensduur.

Heb je behoefte aan stevigheid en heb je het snel warm in bed? Dan is koudschuim wellicht een goede keuze voor jou. Heb je liever een zachtere en drukverlagende topper? Kies dan voor traagschuim, gel of latex.

Is je bed verstelbaar? Kies dan voor een split-topper. Je kunt dan zowel het hoofdeinde en eventueel het voeteneinde onafhankelijk van elkaar bewegen. Zo heb je het gevoel dat je één matras hebt.

Wat is voor jou de beste topper?

Laat je door ons geheel vrijblijvend adviseren in onze beddenwinkel op de woonboulevard in Uden

Waar op letten bij de aanschaf van een topper?

Elke topper bestaat uit een samenstelling van verschillende materialen. De keuze voor een topper is voornamelijk persoonsgebonden, want de ene persoon geeft voorkeur aan een koudschuim topper terwijl de ander liever slaapt op een latex topper. Tevens hangt het af van de kwaliteit van het matras dat eronder ligt.

De dikte van de topper mag dan belangrijk voor je zijn, belangrijker is het om naar de kwaliteit van het koudschuim, traagschuim of latex te kijken. Houdt er rekening mee dat goedkopere toppers een kortere levensduur hebben door het gebruik van voordeligere materialen.

Neem in je overweging ook de tijk (hoes) van de topper mee. Ga je voor een koelere (gedeeltelijke) natuurlijke tijk of heb je liever een synthetische tijk? Wil je een afneembare tijk en/of wil je deze zelf kunnen wassen?

Kom naar de showroom om al onze toppers te bekijken en testen. Wij kunnen je helpen bij het maken van de juiste keuze voor jouw nieuwe topper.