Boxspring Advies

Je bent op zoek naar een boxspring? Dan ben je bij ons aan het juiste adres!

Wat is een Boxspring?

Een boxspring is vandaag de dag het meest verkochte slaapsysteem. Vrij vertaald is een boxspring een “bak met veren”. Een betere benaming voor een boxspring zou dan eigenlijk ook boxspringcombinatie zijn omdat de boxspring zelf een onderdeel van het gehele slaapsysteem is.

Een boxspring-combinatie bestaat uit een (verstelbaar) boxspring-onderstel op pootjes, een matras en eventueel een topmatras.

In principe zijn alle soorten matrassen geschikt voor op een boxspring-onderstel. Beddenwinkel De Dieze beveelt een pocketveringmatras aan, omdat deze goed combineert met de boxspring en een topmatras. Uiteraard behoren andere (schuim)matrassen ook tot goede mogelijkheden.

Zonder hoofd- en voetbord is een boxspring zeer compact en niet groter dan de matrasmaat.

Waarom kiezen voor een Boxspring?

Een goede kwaliteit boxspring geeft over de volledige breedte veerkracht en ventilatie. Hierdoor wordt het matras overal en gelijkmatig ondersteund. De boxsprings hebben door de hoogte altijd een comfortable instap.

Een goed topmatras verhoogt het comfort en verlengt de levensduur van het matras. Tevens zorgt het topmatras ervoor dat er geen hinderlijke naad tussen de twee matrassen ontstaat. Bovendien is een topmatras makkelijker op te maken dan een gewoon matras.

Je kunt de boxspring-combinatie uitbreiden met een hoofd- en/of voetbord. Door de eindeloze combinaties in stoffen en modellen kun je de boxspring naar je eigen smaak en interieur aanpassen.

Wat is voor jou de beste boxspring?

Laat je door ons geheel vrijblijvend adviseren in onze beddenwinkel op de woonboulevard in Uden

Waar moet ik op letten bij de aanschaf van een Boxspring?

Door de grote prijsverschillen in het aanbod van boxsprings is het vanzelfsprekend dat er ook kwaliteitsverschillen tussen deze boxsprings zijn. Het gebruik van materialen en grondstoffen tussen de ‘goedkope’ en luxere boxsprings verschilt dan ook enorm.

De voordelige sets zijn meestal voorzien van hotelboxen; een harde box zonder veren. De luxere sets hebben pocketvering in de box. In de bijgeleverde matrassen en topmatrassen zit een groot verschil in het soort springveren en (belangrijker) de kwaliteit van het comfortschuim. Dit is dan ook merkbaar in het ligcomfort en de levensduur van de boxspringcombinatie.

Wij kunnen je helpen bij het maken van de juiste keuze voor jouw boxspring.

Kies voor verantwoord en lekker slapen. Kies voor de service en kwaliteit van Beddenwinkel De Dieze.