Dekbed Advies

Je bent op zoek naar een dekbed? Dan ben je bij ons aan het juiste adres!

Welke dekbedvullingen zijn er?

Een dekbed is voor een goed slaapcomfort niet minder belangrijk dan bijvoorbeeld hoofdkussens en een goed matras. Voor een optimale nachtrust is het essentieel dat een dekbed vochtregulerend is en lekker aanvoelt.

Synthetische dekbedden zijn voordeliger en een goede keus voor mensen met een huisstofmijtallergie, omdat je ze vaak op 60° kunt wassen zonder kwaliteitsverlies. Wel laten ze vocht minder goed door en isoleren ze minder goed.

Wollen dekbedden hebben een zeer goede vocht- en temperatuurregulatie. Daarom is een wollen dekbed een goede keuze als je ’s nachts veel transpireert. In wol zit de natuurlijke stof lanoline, een vet dat van nature vuilafstotend is.

Katoen is van natuurlijke oorsprong, anti-allergisch, relatief goedkoop en goed wasbaar. Bovendien ventileert katoen goed en is het daarom geschikt voor mensen die allergisch zijn voor huisstofmijt. Voor mijten is katoen namelijk veel te koel en fris.

Bamboe is sterk vochtregulerend, het neemt tot wel 60% meer vocht op dan katoen. Een bamboe dekbed is tevens heerlijk zacht en luchtig.

Dons zorgt voor een uitstekende isolatie. De zachte vulling van dons en veren houden de lucht vast. Een donzen dekbed is heerlijk warm, maar ventileert ook zeer goed. Dons is altijd gemengd met veren. Hoe hoger het percentage dons, hoe lichter en soepeler het dekbed is.

Dekbed uitvoeringen.

Beddenwinkel De Dieze heeft zomerdekbedden, enkele dekbedden en 4-seizoenen dekbedden in de collectie.

Zomerdekbedden zijn ideaal tijdens de warme zomernachten. Ook als jij het gewoonlijk erg snel warm hebt, kun je gerust onder het zomerdekbed slapen. Een zomerdekbed is licht van gewicht, vochtregulerend en zeer goed ventilerend. Hierdoor voelt het uitermate verkoelend aan.

Wanneer jouw slaapkamer het hele jaar door dezelfde temperatuur heeft, dan hoef je natuurlijk niet in de winter en zomer van dekbed te wisselen. In deze situatie is een enkel dekbed een uitstekende optie. Ook als je een 4-seizoenen dekbed onhandig vindt, is een enkel dekbed dé oplossing. Je kunt dan bijvoorbeeld kiezen om twee enkele dekbedden te kopen, bijvoorbeeld een koel zomerdekbed voor de zomer en een heerlijk warm dekbed voor de winter.

Een vierseizoenendekbed bestaat uit een voor-/najaarsdeel én een zomerdeel. Samen zijn ze te gebruiken bij koude winternachten. Lig je in de winter te vernikkelen en in de zomer juist enorm te zweten onder het dekbed? Een 4 seizoenen dekbed biedt dan een uitstekende oplossing voor het hele jaar.

Welke warmteklassen zijn er?

De warmteclassificatie verdeelt de isolatie-capaciteit van dekbedden in 4 warmteklassen, waarbij klasse 1 de hoogste warmte-isolatie biedt en klasse 4 de laagste.

Warmteklasse 1: Ideaal voor koude slaapkamers en mensen die het snel koud hebben.

Warmteklasse 2: Past bij de verschillende seizoenen als in jouw slaapkamer het hele jaar door de temperatuur gematigd is.

Warmteklasse 3: Wanneer je slaapkamer doorgaans goed verwarmd is of wanneer je het snel warm krijgt gedurende de nacht.

Warmteklasse 4: Hiertoe behoren de echte zomerdekbedden, die zelfs in warme nachten nog optimaal comfort bieden.

Je bent welkom in de winkel om de verschillende dekbedden te bekijken en te voelen. Zo kunnen wij jou van het juiste advies voorzien.